Hvordan konfigurere picklist-avhengigheter

Simply CRM lar deg konfigurere picklist-avhengigheter mellom to picklist-felt – kilden og målet-picklist-feltet. Dette lar deg ha full kontroll over målplukkfeltene ved å velge en verdi i kildeplukklistefeltet.

La oss bruke et ekte eksempel for å illustrere hvordan picklisteavhengigheter fungerer.

Vi kan for eksempel angi en picklistavhengighet mellom to forskjellige felt i produktmodulen. La oss si at Produsent er kildevalglistefeltet, mens Usage Unit er målfeltet. Hvis vi velger en spesifikk verdi i produsentfeltet, vil vi bare kunne bruke verdiene som refererer til den valgte produsenten i feltet Bruksenhet.

Før du konfigurerer en picklistavhengighet, må du velge modulen, angi kilden og målfeltet.

For å gjøre det, må du trykke på Bruker-alternativet øverst til høyre og velge Innstillinger.

I det nye vinduet velger du Velg listenavhengighet fra rullegardinmenyen Konfigurasjon.

Trykk på knappen Legg til valglisteavhengighet og konfigurer innstillingene.

Når du har valgt modul, mål og kildefelt, vil du se en liste over alle plukklisteverdiene i kilden og målfeltet.

Der står du fritt til å velge de ønskede målvalglisteverdiene under de aktuelle kildefeltene.

Viktig: Verdiene i blått er valgt og alle hvite verdier er ikke valgt.

Trykk Lagre for å bekrefte endringene.

Picklist-avhengigheten din blir automatisk angitt. Når du har valgt en verdi i kildevalglistefeltet, vil du bare kunne velge mellom spesifikke verdier, som er relatert til verdien som er valgt i kildefeltet, i målfeltet.

På denne måten lar picklist-avhengigheter deg begrense valgene i picklist-felt og unngå å legge inn unøyaktige data i systemet.