1. Hjem
  2. Konfigurere enkelt
  3. /
  4. Avansert funksjonalitet
  5. /
  6. Legg til eller rediger felt i en modul

Legg til eller rediger felt i en modul

Simply CRM lar deg tilpasse postvisningen ved å legge til eller redigere felt i modulene.

Hvordan tilpasse postvisningen

I Simply CRM har hver modul et definert antall felt og blokker som brukes til å lagre informasjon. Alternativet Moduloppsett og -felt lar deg opprette tilpassede felt, redigere eksisterende feltegenskaper eller flytte felt over forskjellige blokker.

Det er to måter å åpne alternativet Moduloppsett og felt.

Du kan åpne den ved å utvide rullegardinmenyen Bruker øverst til høyre og velge Innstillinger. Gå deretter til Modulstyring og velg funksjonen Moduloppsett og felt.

Alternativt kan du åpne denne funksjonen ved å gå gjennom en eksisterende modul. I så fall må du åpne en modul, f.eks. Muligheter, og velge Tilpass-alternativet øverst til høyre.

Der vil du gå til Oppsett muligheter og felt.

Lag en tilpasset blokk

Hver modul i Simply leveres med noen få standardblokker, men du kan alltid legge til flere blokker i modulene dine. Følg instruksjonene nedenfor for å lage en tilpasset blokk.

Trykk på knappen Legg til blokkering. Angi blokknavnet og konfigurer alternativet Legg til ved å velge en blokk fra rullegardinmenyen. Klikk Lagre.

Legg til et tilpasset felt

Du kan utvide modulene dine ytterligere ved å legge til tilpassede felt for å utfylle standardfeltene.

Hvis du vil opprette et tilpasset felt, trykker du på knappen Legg til tilpasset felt på høyre side. Skriv inn feltdetaljene i det resulterende popup-vinduet.

Du kan konfigurere feltnavnet i boksen Etikettnavn og spesifisere feltlengden i det andre obligatoriske alternativet.

Ikke glem å oppgi standardverdien og aktivere eller deaktivere spesielle feltegenskaper for det tilpassede feltet.

Når du har lagt inn all relevant informasjon, klikker du på Lagre.

Simply CRM støtter en rekke forskjellige felttyper. Fortsett å lese for en detaljert oversikt over alle tilgjengelige felttyper.

Opprett et tilpasset plukklistefelt

I tillegg til standardfelt, kan du også legge til Picklist-felt i forekomsten av Simply CRM . Følg instruksjonene nedenfor for å opprette et nytt valglistefelt.

Trykk på knappen Legg til tilpasset felt øverst til høyre og angi feltdetaljer i den resulterende popup-boksen. Velg Picklist som feltype.

Deretter kan du begynne å legge til Picklist-verdier. Angi verdi L1 og trykk Enter for å legge til en valglisteverdi. Du kan gjenta dette til du har nødvendig antall verdier.

Angi standard feltverdi og merk eller fjern merket for de spesifikke feltegenskapene som er oppført i popup-boksen.

Når du er ferdig med å legge til alle detaljene, trykker du på Lagre for å opprette det tilpassede valglistefeltet.

Omorganiser felt

Simply CRM kan du fritt omorganisere felt og flytte dem over blokker. Følg disse trinnene for å omorganisere feltene dine:

1. I Layouts & Fields for en bestemt modul, klikker du på feltet du vil flytte.
  2. Dra feltet til de foretrukne stedene dine.
  3. Trykk på Lagre layout-knappen for å bekrefte endringene.

Rediger feltegenskaper

Du kan redigere feltegenskaper for å tilpasse feltinnstillinger i Simply CRM . Videre kan du bruke alternativer som Quick Create, Mass Edit og Key Field View for å enkelt konfigurere feltene.

For å begynne å redigere feltegenskaper, trykker du på blyantikonet som vises når du svever over et felt. Dette vil åpne et popup-vindu med alle alternativene du kan konfigurere.

Når du er ferdig med å tilpasse feltegenskapene, klikker du Lagre for å bekrefte endringene.

Viktig: Enkelte felt kan ikke redigeres, fordi det vil føre til inkonsekvens i CRM. For eksempel inkluderer dette obligatoriske felt. Fanen Relaterte moduler inneholder felt som er betegnet som Topp- eller nøkkelfelt.

Gjør felt obligatoriske eller ikke-obligatoriske

Simply CRM lar deg ha full makt over felt. Dette betyr at du kan velge hvilke felt som er obligatoriske eller ikke-obligatoriske. Obligatoriske felt må alltid fylles ut, og du kan ikke opprette eller importere poster uten å legge inn data i de obligatoriske feltene.

Slik kan du gjøre et felt obligatorisk i ganske enkelt.

Klikk på Rediger felt-knappen for å åpne redigeringsvinduet og merke av for obligatorisk felt. Trykk Lagre for å bruke endringen.

Alternativt kan du bare klikke på det obligatoriske alternativet i feltet.

Hvis du vil gjøre et felt ikke-obligatorisk, følger du den samme prosedyren, men fjern merket for obligatorisk felt.

Viktig: Noen felt kan ikke gjøres ikke-obligatoriske. For eksempel må etternavn-feltet i Kontakter være obligatorisk for å opprette en relasjon mellom moduler.

Når en administrator prøver å merke et felt i en eksisterende arbeidsflyt, liste, mailroom-handling, etc., vil han motta en advarsel om endringen.

Slett felt

Hvis du ikke lenger trenger dine tilpassede felt eller ikke er fornøyd med feltene, kan du slette dem ved å trykke på søppelboksikonet.

Du kan slette en tilpasset blokk ved å trykke på Slett tilpasset blokkering øverst til høyre.

Når du sletter et tilpasset felt, vil alle data tilknyttet det gå tapt. Hvis du vil bevare dataene, kan du skjule feltet for å gjøre dem usynlige for andre brukere.

Du kan fremdeles se de skjulte feltene ved å trykke på knappen Vis skjulte felt øverst til høyre.

Viktig: Du kan ikke slette standardfeltene, da de bare kan skjules.

Skjul felt

Hvis du trenger å bevare dataene i feltene du ikke lenger trenger, kan du bruke skjul-alternativet. Følg instruksjonene nedenfor for å skjule et tilpasset felt.

Klikk på Rediger-alternativet i form av en blyant i et felt.

I den resulterende popup-vinduet, trykk på glidebryteren som sier Vis felt for å slå den av. Klikk på Lagre for å oppdatere feltegenskapene.

Viktig: Både standard- og tilpassede felt kan skjules. Obligatoriske felt kan imidlertid aldri skjules.

Oppdatert på 20/08/2019