Slik bruker du picklister

Simply CRM lar deg lage feltelister der brukerne bare kan velge et av de definerte alternativene.

Verdier for valg av felt

Verdier for valglistefelt representerer rullegardinfelt der bare ett av de tilgjengelige alternativene kan velges. For eksempel er Lead Status i Leads-modulen et valglistefelt.

I Simply CRM kan du bruke plukklistefelt for å legge til nye verdier, redigere eller slette eksisterende verdier. Det er viktig at du forstår at utvalgte verdier avhenger av brukerrollene. Brukere kan bare få tilgang til valglisteverdiene som er tildelt deres rolle.

Slik legger du til et tilpasset felt i en eksisterende plukliste

Simply CRM lar deg et tilpasset plukklistefelt i en eksisterende plukliste. Etter at du har lagt til det tilpassede feltet, vil brukerne kunne velge dem i den tilsvarende modulen.

For å legge til en ny valglisteverdi, klikk på Tilpass-knappen for en modul du ønsker. Velg alternativet Picklists Values fra rullegardinmenyen.

I det nye vinduet trykker du på Legg til verdi-knappen.

Legg inn den nye plukklisteverdien i feltet Verdiverdi og velg hvilke brukerroller som får tilgang til den. Velg den foretrukne fargen fra paletten og tilordne den til den nye plukklisteverdien.

Trykk Lagre.

Den nye plukklisteverdien blir synlig i fanen Alle verdier.

Hvordan tilpasse eksisterende valglisteverdier

For å redigere en eksisterende verdi for plukklistefeltet, må du velge modulen fra rullegardinmenyen Velg modul og velge plukliste i [Modulnavn]. Valg av valgfri liste vil tillate deg å velge fra settet med alle eksisterende valglistefelt i modulen.

Omorganiser eksisterende utvalgslisteverdier

Simply CRM kan du også redigere rekkefølgen på valglisteverdier i et bestemt valglistefelt. Du står fritt til å velge sekvensen i henhold til dine personlige krav.

Følg instruksjonene nedenfor for å omorganisere plukklisteverdiene.

Velg ønsket modul og valglistefeltet.

Når du klikker på plukklistefeltet, drar du og slipper feltet til ønsket sted.

Rediger eller gi nytt navn til eksisterende valglisteverdier

Du kan redigere og gi nytt navn til de eksisterende valglisteverdiene i et bestemt valglistefelt.

For å gi nytt navn til en utvalgslisteverdi, velg ønsket modul og valglistefelt.

Gå deretter over listen Alle verdier, hold markøren over ønsket valgliste-felt og trykk på pennikonet for å redigere navnet.

I det resulterende popup-vinduet, skriv inn det nye feltnavnet og trykk Lagre.

Slett eksisterende valglisteverdier

I tilfelle du ikke lenger trenger en valglistefeltverdi, kan du enkelt slette den.

For å fjerne en eksisterende verdi, gå til listen Alle verdier, hold markøren over ønsket valgliste-felt og trykk på søppelboksikonet.

Trykk på Delete i det resulterende popup-vinduet.

Hvordan tilordne plukklisteverdier til bestemte roller

For å tilordne en plukklisteverdi til en bestemt rolle, åpner du Verdiene tilordnet en rollefane. Klikk på rolle navn og velg ønsket rolle.

Trykk Lagre for å bekrefte endringene.

Viktig: Verdien til den nye varen legges til ønsket rolle, og bare brukere med den spesifikke rollen vil kunne få tilgang til og bruke valglisteverdiene.