Simply CRM Web Service & API Documentation

Denne dokumentasjonen beskriver det REST-baserte programmeringsgrensesnittet (API) publisert av Simply CRM . Det er ment som et referansedokument for alle som bruker API-ene våre.

Vi anbefaler at du går gjennom veiledningen før du prøver å lese denne dokumentasjonen.

Alle strukturelle data inkludert respons fra API er representert som JSON-strenger.

Hver enhet har en spesielt formatert ID som kan brukes til å slå opp enhetens type og posten. Opprett er den ene saken som ikke krever ID.

http: //Simply_url/webservice.php? operation = [operasjonstype] & sessionName = [øktnavn] og [operasjonsspesifikke parametere]

For øyeblikket Simply CRM følgende operasjoner:

• getchallenge
  • Logg Inn
  • skape
  • hente
  • Oppdater
  • slett
  • synkronisering
  • spørsmål
  • listetyper
  • beskrive
  • Logg ut
  • extensionsession

Sessionsnavn

Nøkkelen som brukes til å identifisere den gjeldende økten unikt. Denne informasjonen skal sendes til serveren som en del av hver forespørsel.

nettjeneste

Webtjenestens API støtter sikkerhetsmodellen som følges i Simply web-brukergrensesnittet.

Innloggingsprosessen bruker en to-trinns utfordrings- / responsordning.

Datatyper som brukes av API

Alle svarene vil ha formatet vist nedenfor. Hvis forespørselen behandles vellykket, er formatet:

Hvis det oppstår en feil mens forespørselen behandles, vil du motta følgende svarformat:

Respons {
suksess: boolsk = sann
resultat: Objekt // Resultatobjektet
}
 Respons {
suksess: boolsk = falsk
feil: ErrorObject
}
 ErrorObject {
errorCode: String // Stringrepresentasjon av feiltypen
errorMessage: String // Feilmelding fra API
}

ErrorCode er en strengrepresentasjon av feiltypen.

SimplyObject

SimplyObject er et kart som representerer innholdet i et CRM-enhetsbasert objekt. Alle referansefelt bruker ID-typen, som tildeler hvert objekt et unikt nummer. Dette feltet er tilstede for alle objekter hentet fra databasen.

ID-format

objectTypeId 'x' objectId

objectTypeId - Id for objekttypen. Dette genereres unikt for hver enhet som støttes av webtjenestens API og returneres i resultatet av beskriv driften som idPrefix.

objectId - ID for objektet i databasen. Dette er en globalt unik id for objekter fra den gitte enheten.

Kart

Et assosiativt utvalg av nøkkelverdipar. Vanligvis brukt i skapeoperasjonen.

TimeStamp

En lang representasjon av antall sekunder siden Unix-epoken.

Operasjoner

Logg Inn

Innlogging er en totrinnsprosess: Først genererer vi et unikt token-anrop getChallenge. Og bruk deretter tokenet og den unike tilgangsnøkkelen til å generere en økt-ID som fungerer som en godkjenningsidentifikator.

Error 400 (Bad Request)!!1

400. That’s an error.

Your client has issued a malformed or illegal request. That’s all we know. Error 400 (Bad Request)!!1

400. That’s an error.

Your client has issued a malformed or illegal request. That’s all we know.

URL-format

http: //Simply_url/webservice.php? operation = spørring & øktnavn = [økt-id] & spørring = [spørringsstreng]

Synkroniser

Sync vil returnere et SyncResult-objekt som inneholder detaljer om endringene etter modifiedTime.

sync (modifiedTime: Timestamp, elementType: String): SyncResult

Be om

Type : GET

modifiedTime: Tidspunktet for den siste synkroniserte modifikasjonen.elementType: Dette er en valgfri parameter, hvis endringene for den modulen etter den gitte tiden er angitt, returneres endringer i all brukertilgjengelig modul.

Respons

SyncResult { updated:[Object] //List of Objects created or modified. deleted:[Id] //List of *Id* of objects deleted. lastModifiedTime:Timstamp //time of the latest change. which can used in the next call to the Sync api to get all the latest changes that the client hasn't obtained. }

Dette må være en GET-forespørsel.

URL-format

http: //Simply_url/webservice.php? operation = sync & sessionName = [session ID] & modifiedTime = [timestamp] & elementType = [elementType]

Logg ut

Logg ut fra webservicesesjonen, noe som etterlater webservicesesjonen ugyldig for videre bruk.

avlogging (): Kart

Forespørselstype: GET Returnerer et kart som inneholder nøkkelen 'melding' med verdien 'vellykket'.

Dette må være en GET-forespørsel.

URL-format

http: //Simply_url/webservice.php? operation = logout & sessionName = [økt-id]

Listetyper

List opp navnene på alle Simply-objektene som er tilgjengelige via API.

listetyper (): Kart

Forespørselstype: GET

Returnerer et kart som inneholder nøkkeltypene, med verdien som en liste med navn på Simply-objekter.

Dette må være en GET-forespørsel.

URL-format

http: //Simply_url/webservice.php? operation = listetypes & sessionName = [økt-id]

Beskrive

Få typen informasjon om et gitt Simply-objekt.

beskriv (elementType: String): DescribeResult

Forespørselstype: GET

elementType: Typenavnet på Simply-objektet som skal beskrives.

Returnerer en DescribeResult-forekomst.

Dette må være en GET-forespørsel.

URL-format

Forleng økt

Utvider den nåværende Simply-nettsesjonen til webtjenesten og returnerer webservices økt-ID.

extensionsession (brukernavn: String): LoginResult

Forespørselstype: POST

brukernavn: A Bare brukernavn.

Dette må være en POST-forespørsel.

URL-format

http: //Simply_url/webservice.php? operation = extensionsession

CRM-enheter

Det som følger er listen over CRM-enheter eksponert av API.

Navn Beskrivelse
Kalender Kalendermodulen brukes til å administrere oppgaver, arrangementer og møter.
Leder Leads-modulen brukes til å spore salgsleder.
Kontoer Kontomodulen brukes til å administrere enkeltpersoner eller organisasjoner som er involvert i virksomheten din.
Kontakter Kontakter-modulen brukes til å administrere personer som kan være tilknyttet en konto.
Potensialer Potensialmodulen brukes til å administrere salgsmuligheter.
Produkter Produktmodulen brukes til å administrere produktene organisasjonen din selger.
Dokumenter Dokumenter-modulen brukes til å administrere opplastede dokumenter og notater.
E-post E-postmodulen er en e-postklient som brukes til å administrere e-postene dine.
HelpDesk HelpDesk-modulen brukes til å spore kundeproblemer som tilbakemelding, problemer osv.
FAQ FAQ-modulen brukes til å håndtere det ofte stilte spørsmålet fra kundene dine.
Leverandører Leverandørmodulen brukes til å administrere produsenter og produsenter.
Prisbøker PriceBook-modulen brukes til å håndtere prisingen av produkter.
Sitater Tilbudsmodulen brukes til å administrere tilbud.
Bestilling PurchaseOrder-modulen brukes til å administrere og behandle innkjøpsordrene.
Salgsordre SalesOrder-modulen brukes til å administrere og behandle salgsordrer.
Faktura Fakturamodulen brukes til å lage fakturarapporter.
Kampanjer Kampanjen modulen brukes til å administrere markedsføringskampanjer.
arrangementer Hendelsesmodulen brukes til å administrere aktiviteter som samtaler og møter.
Brukere Brukermodulen brukes til å administrere CRM-brukerne.
Grupper Brukergrupper i Simply CRM .
Valuta Valutamodul lar administratoren definere forskjellige valutaer og angi forventede konverteringsfrekvenser med hensyn til basisvalutaen. Disse valutaene kan brukes i Inventory-modulen for å støtte flere valutaer.
DocumentFolders DocumentFolders-modulen brukes til å gruppere dokumenter.

Felttyper

Plukkliste

Et felt som kan inneholde en av en liste over verdier, i så fall vil kartet inneholde to elementer: picklistValues som er en liste over mulige verdier, og defaultValue som er standardverdien for picklisten.

Navn Beskrivelse
picklistValues Representerer listen over mulige verdier.
standardverdi Spesifiserer hvilken verdi som skal brukes som standardverdi for valglisten.
Navn Navnet på felttypen.

Henvisning

Et felt som viser en relasjon til et annet objekt. Felttypekartet vil inneholde et annet element kalt refererer til, som er en matrise som inneholder modulene som feltet kan peke på.

Dato tid

En streng som representerer dato og klokkeslett, formatet er basert på brukerens innstillinger datoformat.

Dato

En streng som representerer en dato. Felttypekartet vil inneholde et annet element kalt format , som spesifiserer det forventede formatet for feltverdien, basert på brukerens datoformatinnstillinger.

Navn Beskrivelse
format Det forventede formatet for feltverdien.
Navn Navnet på felttypen.

Tekst

Et flerlinjet tekstfelt.

Tid

En streng med formatet hh: mm, som er basert på brukerens tidsformatinnstillinger.

String

Et tekstfelt med en linje.

Boolsk

Et boolsk felt som bare kan ha verdiene sanne eller falske .

Heltall

Et felt som ikke er desimaltall.

Eieren

Et felt som brukes til å definere eieren av feltet. Dette kan være en gruppe eller en individuell bruker.

Autogenerert

Felter, for eksempel objektets ID, hvis verdier genereres automatisk av Simply.

E-post

Et felt som brukes til å lagre e-post-ID-er.

Telefon

Et felt som brukes til å lagre telefonnumre.

URL

Et felt for lagring av nettadresser.

Dobbelt

Et felt for for flytende punktum.

Fil

Et felt som brukes til å legge til filer i Simply.

Navn Beskrivelse
maxUploadFileSize Maksimal tillatt størrelse for opplasting av filer.
Navn Navnet på felttypen.

Passord

Et felt som brukes til å lagre passord.

Desimal

Et felt som brukes til flytende nummer.

Skype

Et felt som brukes til å lagre Skype-ID-er eller telefonnumre.

Flervalgsliste

Et valglistefelt der flere verdier kan velges.

Kjente problemer

Synkronisering fungerer ikke på modulene Brukere og moduler som ikke er enheter som valuta, grupper osv.

Spørring fungerer ikke på ikke-enhetsmoduler som valuta, grupper osv.

Oppdatert på 06/06/2021